Paul van Dijk

Paul van Dijk

Paul_SPDr
Senior verenigingsadviseur

Mijn naam is Paul van Dijk en ik ben sinds 2002 werkzaam als Senior Verenigingsadviseur en projectleider bij SportDrenthe. Vanuit deze functie ondersteun en adviseer ik sportverenigingen, inhoudelijk en als procesbegeleider, bij diverse onderwerpen om ervoor te zorgen dat het (nog) vitale(re) organisaties worden en blijven. Denk bij deze onderwerpen bijvoorbeeld aan het maken van een beleidsplan, financieel beheer (van de kantine), samenwerking en fusies, werven en behouden van vrijwilligers, leden, sponsoren etc. Een belangrijk onderwerp van de laatste jaren (waar veel van mijn tijd in gaat zitten) is het verduurzamen van de accommodaties van sportverenigingen. In dat kader hebben we in 2017, met ondersteuning van de provincie, het project Drenthe Sport Duurzaam opgezet. Van dit project ben ik naast uitvoerder ook de projectleider.

Al met al ben ik gemiddeld zo’n vier keer per week op pad om sportclubs te ondersteunen en te adviseren. Daarnaast zijn er regelmatig workshops en cursussen over verduurzaming en het werven van vrijwilligers, leden en sponsoren.
In mijn vrije tijd ben ik een actief wandelaar (in Drenthe en ver daarbuiten), sla regelmatig een balletje tennis (en padel) en fitness een keer in de week.

Publicaties geplaatst door Paul van Dijk