VC Oostermoer: “Je komt altijd op hetzelfde groepje mensen uit, dat wilden we anders”

Iedere vereniging kampt er bijna mee: een vrijwilligerstekort, of altijd dezelfde mensen die de handen uit de mouwen moeten steken. Met de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd worden verenigingen geholpen om nieuwe vrijwilligers te werven. VC Oostermoer deed mee aan het programma van de gemeente Aa en Hunze en SportDrenthe, en met succes.

Michel Maris (vrijwilliger coördinator): “We kwamen steeds op dezelfde mensen uit bij toernooien en kregen maar moeilijk vernieuwing in het bestuur. Dat wilden we doorbreken. Bij de cursus kregen we in drie avonden praktische handvatten hoe je het werven van vrijwilligers kunt aanpakken. Door dit toe te passen haalden we 45 nieuwe vrijwilligers binnen!”

“Het grootste voordeel van de cursus is dat je tijdens de avonden zoveel tips en trucs krijgt, dat er daarna weinig tijdsinvestering nodig is om het plan uit te voeren. Twee belangrijke tips zijn: kies de persoonlijke benadering en knip taken in stukken waardoor het voor mensen geen grote opgave wordt. Wij hebben alle leden gebeld, de reacties waren boven verwachting. Vier nieuwe bestuursleden en veel mensen die kleine taken willen uitvoeren leverde het ons op. Wij zouden iedere vereniging adviseren mee te doen met de cursus: het levert echt iets op.”

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist

Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl