TC Suthwalda: “We voelden ons ondersteund door SportDrenthe”

Als enige tennisclub in Noord-Nederland speelt TC Suthwalda met Heren 1 in de Eredivisie. Naast een aantal eerdere successen, is dit wel een prestatie om trots op te zijn. Anneke Sleyster (voorzitter) en Ben Hofman (penningmeester) hebben dit project opgepakt, want een project is het! Er komt namelijk heel wat bij zo’n promotie kijken. Financiën, organisatie, publiciteit en niet te vergeten het team op sterkte brengen.

Anneke: “We krijgen echt hoogstaand tennis te zien, mannen die aan de Nederlandse top staan (Thiemo de Bakker, Igor Sijsling, etc), dat is natuurlijk fantastisch! Maar je bent wel aan strenge regels verbonden. De tennisbanen moeten er piekfijn bijliggen, de wedstrijden moeten op twee banen tegelijkertijd om stipt 12 uur beginnen, alle 6 partijen met nieuwe ballen, een scheidsrechter en dat is nog maar het begin. Om het hoge niveau aan te kunnen, moeten we ons team van 4 versterken met 2 goede spelers. En er is natuurlijk een compleet andere portemonnee mee gemoeid, we zijn in basis een recreatieve club en we vinden dan ook niet dat de kosten bij de leden moeten komen te liggen. Daarom hebben we de keuze gemaakt om met een aparte Eredivisie (sponsor) begroting te werken.”

“Onze sponsorcommissie is momenteel niet op volle sterkte en daarom hebben Ben en ik dit project opgepakt. Ik vind het super mooi dat we dit hebben behaald en die trots maakt dat ik ook helemaal niet bang ben om sponsoren te benaderen. Uiteraard krijgen onze eigen sponsoren de eerste mogelijkheden. Het is uniek voor de regio en daar willen bedrijven best aan meewerken. De hoofdsponsor is al binnen: Sportverlichting.com, een jong bedrijf in ledverlichting die vorig jaar onze tennisbanen heeft voorzien van ledlampen. Ik vind persoonlijk dat elke club dat zou moeten doen en met deze sponsor stralen we als club ook uit dat we duurzaamheid belangrijk vinden. Een win-winsituatie.”

“SportDrenthe heeft TC Suthwalda ondersteund bij dit plan van aanpak. Naast de functie van sparringpartner over de doelstellingen, heeft SportDrenthe actief meegeholpen aan de opstelling van het sponsorplan en aangeboden om te ondersteunen bij het verkrijgen van publiciteit. Anne Prins ondersteunde ons in het gehele traject, er komt zoveel op je af en dan is het fijn dat hij meekijkt en advies geeft. Daar krijg je energie van. Ik ging van ‘Oh jee, gaan we dit wel redden?!’ naar een gevoel van ‘Dit gaat zeker lukken!’.”

De club
TC Suthwalda is een overwegend recreatieve tennisclub met een aantal topteams. Zo is er al vele jaren een team 60-plussers, waarvan de spelers met regelmaat Nederlands, Europees en een enkele keer Wereldkampioen worden. In 2018 is een Mix 35-plus-team kampioen geworden in de Hoofdklasse en promoveert in 2019 naar de Topklasse (net onder de Eredivisie).
Wat TC Suthwalda betreft is het Eredivisieschap niet een eenmalige aangelegenheid. Dit smaakt naar meer!

Op de foto: Heren 1 (2018/2019): Floris Kilian, Erik Dallinga, Mattheo Knoop en Roy Schoonveld – kampioen Hoofklasse 2018

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist

Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl