HZVV blijft actief in coronatijd

De coronapandemie is voor de verenigingen in Drenthe één van de lange adem. Het seizoen 2019-2020 werd abrupt afgebroken en het seizoen 2020-2021 werd eigenlijk al gestopt voor we goed en wel begonnen waren. Voor veel clubs een enorme uitdaging om binding en contact te blijven houden met leden en vrijwilligers. Senioren leden mogen maar mondjesmaat sporten, nog altijd moet rekening gehouden worden met de 1,5 meter afstand regel. Jeugdleden missen de competitie. De kantine is dicht, dus van sociaal contact en gezelligheid is weinig sprake. Toch ziet HZVV kans om contact met de leden te houden en is er nog altijd een enorme positieve energie binnen de club.

Al het hele jaar zagen we de berichten voorbij komen van alle activiteiten bij HZVV. The Masked Singer, footgolf, activiteiten voor de jeugd. Er is altijd iets te doen. Toen we op zoek gingen naar een mooi voorbeeld voor de speciale uitzending van het Sportgala Drenthe kwamen we al snel uit bij HZVV. Marjolein Lauret maakte deze reportage voor de uitzending ‘Sport in beeld, een corona jaar’, die we als SportDrenthe samen met provincie Drenthe en RTV Drenthe maakten.


Positief nieuws op de website

In onze webinars van maart hadden we aandacht voor de verschillende uitdagingen waar verenigingen dit jaar voor staan. Allemaal willen ze gewoon sporten: leden willen competitie spelen en na de inspanning even samen wat drinken. De jeugd wil in actie, ze trainen voor de wedstrijden, nu werk je nergens naar toe. Dat dit niet kan is geen reden om stil te gaan zitten. Juist nu kun je er alles aan doen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. In september zal de amateursport echt wel weer mogen en dan moet je kunnen knallen.

Bij HZVV op de site is te lezen dat ze er klaar voor zijn. Nieuwsberichten over doorstroom van de jeugdleden naar de eerste selectie. Jeugdplan dat ondertekend wordt door alle trainers. Het zijn berichten die aangeven dat ze bezig blijven en er alles aan doen om straks, zodra het mag, direct los te kunnen.

Daarnaast wordt er nog altijd van alles georganiseerd om de binding met de leden te houden. De algemene ledenvergadering wordt digitaal gedaan. Allemaal voorbeelden van positieve mindset. Benieuwd naar de tips & tricks voor uw vereniging? Kijk eens naar ons artikel ledenbinding & clubgevoel die we maakten naar aanleiding van de webinar. In de kennisbank vind u nog meer artikelen, bijvoorbeeld rondom sponsoring, vrijwilligersbeleid of hoe je een ALV houdt in corona tijd.

Bekijk ook onze corona pagina voor actueel nieuws rondom de maatregelen.

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist

Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl