Webinar vrijwilligersmanagement Hoogeveen biedt perspectief

Donderdag 2 december kwamen verenigingen uit de gemeente Hoogeveen online bij elkaar voor een webinar over vrijwilligersmanagement. Voor veel verenigingen blijft het een enorme uitdaging om voldoende vrijwilligers te behouden. Ook om mensen met de juiste kwaliteiten aan de club te binden is een lastige opgave. Voor de gemeente Hoogeveen reden om Anne Prins, onze verenigingsadviseur, te vragen om verenigingen mee te nemen in de do's en dont's van vrijwilligersmanagement.

Het werd een waardevolle avond met leerzame gesprekken en veel interactie. Anne legt uit wat de voordelen zijn van de cursus ‘Succesvol vrijwilligers werven’. Er zijn vele voorbeelden van verenigingen die de cursus succesvol hebben doorlopen en na de cursus het vrijwilligerskorps beter op orde hebben. Deze verhalen inspireren zeker om hier zelf ook mee aan de slag te gaan.

Zeker nu in corona tijd merken verenigingen dat mensen nog kritischer worden met het oog op hun vrije tijd. Daarnaast hebben de vaste vrijwilligers nu gemerkt hoeveel tijd ze overhouden sinds ze vaker niet op de club mochten/konden zijn. Het schakelen na iedere persconferentie maakt ook dat vrijwilligers er een beetje moe van zijn geworden en denken ‘laat maar even, het komt wel weer als alles achter de rug is.’ En dat is nu juist het lastige, we weten niet wat de toekomst nog brengt.

Voor verenigingen het moment om eens te kijken naar het vrijwilligersbeleid en hoe ze nu omgaan met het werven en binden van vrijwilligers. Dat leverde vanavond al mooie verhalen op, vooral van wat niet werkt. Onderling zijn veel aspecten waar men tegenaan loopt besproken en ook dat leverde waardevolle inzichten op.

Na afloop werd positief gereageerd op de eerste informatie. Verenigingen uit Hoogeveen die ge├»nteresseerd zijn kunnen zich tot 15 januari melden om deel te nemen aan de cursus ‘Succesvol Vrijiwilligers Werven’.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in