VV Actief start project Blessure preventie & fitte tieners

U zult het herkennen: al voor de training loopt de jeugd met bal het veld op en begint direct met op doel schieten. Er wordt gelachen en gerend, maar er wordt zeker geen aandacht besteedt aan een goede warming-up voor de spieren. Die begint 5 of 10 minuten later, als de groep compleet is en de trainer de jongens en meiden bij elkaar roept. Funest voor de ontwikkeling van spierkracht, het uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Juist in de leeftijdscategorie JO13/JO15, waar de overgang van klein naar groot veld zit, merkten ze bij VV Actief dat de kinderen meer pijntjes en klachten kregen. 

Reden genoeg om een speciaal project in het leven te roepen: Blessure preventie & Fitte tieners. In de Dorpsklanken is te lezen dat aandacht voor opgroeiende jongeren in de sport erg belangrijk is voor de club. Daar is dit project onderdeel van. Lees hier de pdf van het artikel in Dorpsklanken

Vanuit Sportclub Drenthe denken we dat dit voor veel clubs een voorbeeld is om mee aan de slag te gaan. Kijk eens naar het beweeggedrag van kinderen buiten de voetbal uren om. Dat heeft directe gevolgen voor de belastbaarheid en zorgt eerder voor blessures. Zeker in een overgangsfase van een klein naar een groot veld in het voetbal kan dit direct tot problemen leiden. Trainers geven ook aan belang te hebben bij goede oefenstof om de training te beginnen en de kinderen voor te bereiden op een juiste fysieke inspanningsopbouw. De samenwerking die ze in dit project hebt met professionals als een kindercoach en fysiotherapeuten en de mensen binnen de club maakt het tot een succes.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in