Verschillende gemeenten subsidie ‘frisse start’ geopend voor o.a. verenigingen

De provincie Drenthe ondersteunt - via gemeenten - organisaties die afhankelijk zijn van vrijwilligers met een subsidie zodat zij een frisse start kunnen maken zodra de coronamaatregelen dat toelaten. De subsidie dient ten goede te komen aan vrijwilligersinitiatieven die sociaal-culturele activiteiten organiseren die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen in Drenthe.

Sportclub Drenthe refereerde aan deze subsidies in de verschillende corona webinars. (sport)Verenigingen kunnen aanspraak maken op de subsidie: sport en bewegen bij een sportclub wordt gezien als een belangrijke factor in het sociale welzijn van de inwoners. De subsidie dient te worden aangevraagd via de eigen gemeente.

Gemeente Emmen kwam op 30 april met het bericht de regeling open te stellen en 100.000 euro beschikbaar te hebben. Lees hier het artikel in het Dagblad van het Noorden.

Aanvragen voor de gemeente:

  • Emmen (tot 1 juli, wie het eerst komt wie het eerst maalt) kan hier
  • Assen kan hier
  • Aa en Hunze kan hier
  • Noordenveld kan hier
  • Voor Midden-Drenthe is de aanvraag al gesloten

Voor de andere gemeenten is momenteel bij ons de status van deze subsidie niet bekend. Neem contact op met uw eigen gemeente voor vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in