Veel nieuwe aanmeldingen gratis Energiescan

SportDrenthe organiseerde samen met de Natuur en Milieufederatie Drenthe en het Energiefonds de kennissessie Energiebesparing voor Sportaccommodaties. Tijdens deze kennissessie kregen sportverenigingen inzicht in het traject dat SportDrenthe kosteloos aanbied aan sportverenigingen om zo o.a. de energielasten te verlagen.

Zo werd er een inspirerende gastlezing gegeven door een bestuurslid van omnisportvereniging HH combi, die de afgelopen jaren mooie stappen heeft gezet in het verduurzamen van hun clubgebouw. Deze vereniging deelde haar ervaringen over het plaatsen van zonnepanelen, gaf tips en adviezen over warmtepompen en besprak ook wat er tijdens het proces fout was gegaan en wat andere clubs hiervan konden leren.

Energiescan

Met het doen van een energiescan krijgt het clubbestuur inzicht in het verbruik van de verschillende energiestromen (Gas, water en elektra) en ontvangt het bestuur advies over energiebesparende maatregelen om zo de energielasten te verlagen.

Naar aanleiding van de kennissessie hebben zich veel sportverenigingen aangemeld voor de gratis energiescan en het begeleidingstraject dat SportDrenthe aanbiedt. Zo is afgelopen week een ingenieur langsĀ  de Zuidlaarder Tennis Club gegaan om samen met het clubbestuur het verenigingsgebouw en het verbruikt te bespreken. (zie foto)

Meld je nu aan

Wil je deze zomer of na de vakantie ook een gratis energiescan voor jullie sportaccommodatie laten uitvoeren of heb je vragen over de mogelijkheden van verdere trajectbegeleiding in het nemen van energiebesparende maatregelen, neem dan contact op met Rein Rijke van SportDrenthe: rrijke@sportdrenthe.nl of kijk op deze pagina van de website

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in