Vanaf morgen weer competitie spelen en een derde helft

Het kabinet kondigde vanavond nieuwe versoepelingen aan en dat is ook voor onze verenigingen goed nieuws! Er mag weer volop gesport worden, ook in competitie verband en met publiek.

Sportverenigingen in Drenthe zijn blij met het nieuws over de aanstaande versoepelingen. Want dat betekent dat er weer gesport mag worden én er kan na afloop onder het genot van een drankje weer bijgepraat worden. Publiek is namelijk weer welkom bij wedstrijden, al geldt wel een maximumaantal bezoekers. “Ja uiteraard, we staan te springen om weer aan de slag te mogen”, zegt Mieke Zijl van Sport Drenthe. Zo is te lezen in het artikel van RTV Drenthe, lees hier het artikel.

Laten we hopen dat dit de laatste lockdown is geweest en dat de competities niet nog een keer stil hoeven te worden gelegd! Clubs hebben hun weerbaarheid moeten tonen. Dat hebben is gebeurd, nu is het zaak te gaan bouwen aan de stabiele, vitale club voor de toekomst waar sporters weer met plezier naartoe komen. SportDrenthe biedt hulp bij uitdagingen na corona. Denk aan het werven en binden van leden, vrijwilligers en sponsoren. Maar ook aan duurzaamheidsplannen om kosten te besparen. Kijk naar onze dienstverlening op alle gebieden.

Vanaf morgen, woensdag 26 januari, gelden de volgende versoepelingen:

  • Binnen en buiten sporten mag voor iedereen
  • Coronatoegangsbewijs verplicht in alle binnenlocaties (kleedkamers, sportzalen en kantines)
  • Wedstrijden en trainingen zijn toegestaan, ook buiten clubverband
  • Sporten in groepsverband is toegestaan
  • Kantines mogen alleen open met CTB en vaste zitplaats, tot 22.00 uur.
  • Publiek is toegestaan, buiten op 1,5 meter afstand en binnen 1,5 meter afstand en een CTB
  • Als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. En binnen maximaal 1.250 bezoekers hebben.

Lees hier alle Corona informatie, zoals financiële regelingen en anders tips.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in