Subsidie Frisse Start op herhaling

De Frisse-Start subsidie voor vrijwilligersorganisaties krijgt een vervolg. Eerder al konden vrijwilligersorganisaties, waaronder verenigingen, subsidie aanvragen om een frisse start te maken na de lock-down periode. Binnenkort zal de regeling opnieuw open gaan.

Een brede meerderheid in Provinciale Staten wilde vanwege de positieve reacties een tweede ronde. Een voorstel daarvoor werd ingediend door SP, CDA, VVD, PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie. Provinciale Staten heeft nu besloten opnieuw een euro per inwoner beschikbaar te stellen, met een minimum van 50.000 euro en een maximum van 100.000 euro per gemeente.

Zodra de regeling wordt open gesteld zullen we u hierover informeren. Informatie inwinnen bij de provincie of uw eigen gemeente kan uiteraard ook.

De provincie Drenthe ondersteunde eerder 2021 – via gemeenten – organisaties die afhankelijk zijn van vrijwilligers met een subsidie zodat zij een frisse start kunnen maken zodra de coronamaatregelen dat toelieten. De reacties hierop waren uitermate positief en bereikte honderden vrijwilligersclubs. De subsidie diende ten goede te komen aan vrijwilligersinitiatieven die sociaal-culturele activiteiten organiseren die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen in Drenthe.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in