Start het nieuwe seizoen nu op!

Per 26 juni mag eigenlijk alles weer binnen de sportclubs in Nederland. Sporten voor alle leeftijdscategorie├źn is weer toegestaan en ook publiek is weer welkom 'langs de lijn'. Voor veel clubs een moment waar lang op is gewacht. Toch is het niet ideaal: de meeste clubs staan nog niet in vakantiemodus, maar de zomerstop staat voor de deur. Wij van Sportclub Drenthe adviseren alle Drentse clubs en verenigingen: grijp dit moment aan om de voorbereidingen te treffen voor de start van het nieuwe seizoen.

Je mag weer bij elkaar komen, dus wat ons betreft HET moment voor een speciale bestuursvergadering. Nodig kantinecommissies, technische commissies, sponsorcommissies, jeugd- en toernooicommissies uit voor een speciale vergadering. Thema: hoe starten we het nieuwe seizoen op met een feestje. Zo werk je samen toe naar een plan. Ga je met zijn allen positief de zomer in. En ondertussen wordt er al nagedacht over een speciale start van seizoen 2021-2022.

Iedere club zit waarschijnlijk in een andere situatie. We hebben de grote veerkracht gezien van de Drentse verenigingen het afgelopen jaar. We hebben er met trots naar gekeken hoe flexibel er werd omgegaan met alle corona maatregelen en hoe creatief clubs zijn geweest in het onderhouden van contact met de leden. Ondanks alle inspanningen zijn er ook nieuwe uitdagingen ontstaan. Sommige clubs hebben echt een leegloop van (jeugd)leden gehad in de corona pandemie. Andere clubs zitten echt in financieel noodweer. Waar bij een derde wellicht de sponsorcontracten aan vernieuwing toe zijn. In alle situaties is juist nu het moment om tot actie over te gaan. De algemene tendens is dat mensen graag weer iets willen doen. Voor de een zal dat op sportief gebied zijn, voor de ander juist op sociaal gebied. Maar in alle gevallen zullen ze gevoelig zijn voor perspectief. Wat kun je (oud)leden bieden na de zomer. ‘Eerst lekker genieten van uw welverdiende vakantie na een lang en raar jaar. Maar wat doet u daarna? Kom bij ons!’, met deze boodschap zorg je voor nieuwe energie. Wij helpen u daar graag bij.

Sportclub Drenthe ondersteunt uw vereniging op het moment dat u daar behoefte aan heeft. In onze webinars bleek duidelijk dat er veel leeft bij verenigingen in Drenthe. Onderling kennis en ervaringen uitwisselen is erg waardevol gebleken. Wij denken er dan ook zeker aan in het najaar bij u terug te komen met webinars om deze tendens vast te houden. In de tussentijd zijn wij bereikbaar voor vragen en kunnen we ondersteunen met cursussen en trajectbegeleiding. Bijvoorbeeld als het gaat om vrijwilligerswerving, sponsoring, en bestuur en beleidsvraagstukken. Maar denk ook aan uw kantineaanbod en duurzaamheid. Uiteraard rekening houdend met vakanties, want ook wij kijken uit naar de welverdiende ontspanning.

Neem contact met ons op om te kijken wat we kunnen doen om het seizoen positief te beginnen: mail met Paul van Dijk, pjvandijk@sportdrenththe.nl of Anne Prins, aprins@sportdrenthe.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in