Sportclubs in Coevorden enthousiast over gezondere sportomgeving

Vanuit het Sport- en Preventieakkoord in Coevorden mocht Wineke Holtrop vanuit Team:Fit dinsdag 18 mei een webinar houden rondom de gezondere sportomgeving. 'Hoe kun je gezondere keuzes stimuleren en welke veranderingen vraagt dit binnen de club.' Verenigingen in Coevorden reageerden uitermate enthousiast op het concept en de eerste contacten om samen te kijken naar de mogelijkheden zijn gelegd.

Vanuit Team:Fit kun je als vereniging ondersteuning ontvangen rondom de thema’s Rookvrije sportomgeving, gezonde kantine en een verantwoord alcoholbeleid. Hierin kunnen badges verdient worden, wat uiteindelijk een topprestatie oplevert en de uitreiking van een badge.

Na de presentatie van Wineke zijn de aanwezige clubs met elkaar in gesprek gegaan over hoe het bij hun club gaat en waar ze op dit moment mee bezig zijn. Enkele quotes hieruit zijn:

´ls er een beeld wordt geschetst over waar een gezonde sportomgeving aan moet voldoen, zie ik dat we al heel veel doen maar dat er ook zeker nog stappen gezet moeten worden!’

&

‘Alle kantinevoorraad is door de sluiting met corona allemaal verkocht, nu is het de tijd om scherp naar ons assortiment te kijken en andere gezondere keuzes te maken!’

Gelijk na deze webinar zijn de eerste contacten gelegd met TEAM:FIT om aan de slag te gaan met een gezondere sportomgeving. Super mooi! Wil jouw vereniging ook aan de slag met een gezondere sportomgeving, neem dan contact op met Wineke Holtrop via wineke.holtrop@teamfit.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in