Rabo ClubSupport Vrijwilligersmanagement

Als uitvoerder van Rabo Clubsupport in de provincie Drenthe heeft SportClub Drenthe in november en december twee masterclasses Vrijwilligersmanagement georganiseerd. Met Rabo ClupSupport ondersteunt de Rabobank verenigingen met begeleiding, masterclasses en workshops in hun groei en maatschappelijke betrokkenheid.

Vrijwilligersmanagement

Het doel van Vrijwilligersmanagement laat zich raden: vinden en behouden van vrijwilligers die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe de (totale) vereniging hier concreet invloed op heeft én om dat ook echt te verankeren binnen de vereniging. De masterclass bestaat uit twee plenaire bijeenkomsten en tussendoor een 1-op-1 gesprek bij de vereniging en worden gegeven door Anne Prins.

Succesvolle bijeenkomsten

Anne heeft de afgelopen jaren al ca. 500 verenigingen in Drenthe (en Noord-Nederland) succesvol geholpen op dit thema. Bij de bijeenkomsten in november en december waren 16 organisaties aanwezig. Hieronder niet alleen sportverenigingen maar ook culturele organisaties. Op 16 februari 2022 start nog een 3e Masterclass. Indien u geïnteresseerd bent om mee te doen of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Anne Prins.

‘Door de coronabeperkingen vond de sessie op 14 december (helaas) online plaats’

Voor 2022 staat de derde masterclass gepland op 16 februari en 20 april. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in