Project Maatschappelijke Diensttijd verlengd tot 1 augustus

Drentse jongeren tussen de 14 en 30 kunnen nog steeds bij hun sportvereniging een vrijwilligersvergoeding krijgen en een aansluitende cursus volgen op onze kosten. Een mooie kans voor zowel jongeren als verenigingen.

Zeker nu in corona tijd biedt dit kansen: houdt de jongeren betrokken bij de club, geef de jongeren een uitdaging om aan de slag te gaan met een opleiding en bereid je als club voor op het moment dat trainen weer mag, competities beginnen en de kantine weer open kan.

De cursus

De cursus is van meerwaarde voor de club en de jongere en wordt gecombineerd met het vrijwilligerswerk. Juist nu proberen we in te spelen op de actuele mogelijkheden door cursussen aan te passen op de huidige maatregelen en mogelijkheden om zowel de jongere als de club voor te bereiden op het moment dat de vereniging weer ‘open’ mag. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een cursus speciaal op corona handhaving om te zorgen dat er verantwoord gesport kan worden. Maar ook zeker cursussen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling die tegelijkertijd bijdragen aan het vrijwilligersprobleem bij een vereniging. Kijk voor meer informatie en mogelijke cursussen naar MDT.

Nog ruimte voor 70 jongeren

De aanmeldingen gaan hard, er is nog ruimte voor 70 jongeren, dus wees er snel bij, VOL=VOL! Neem contact op met Wineke voor meer informatie: wholtrop@sportdrenthe.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in