Ook in corona tijd investeren verenigingen in de toekomst

Ondanks dat het actieve verenigingsleven volledig in ruste is gekomen na alle corona maatregelen wordt deze periode juist gebruikt om te investeren in de toekomst.

Verenigingsadviseur Anne Prins: “Fysieke bijeenkomsten voor bijvoorbeeld Positief Coachen worden wel uitgesteld. We hadden een paar mooie voorstellingen staan al voor maart, april en mei dit jaar. Die stelden we uit naar september, oktober. Maar helaas moesten we daar ook nu een streep door zetten. Gelukkig kunnen we genoeg trajecten wel doorzetten. Zo ben ik met de besturen van voetbalvereniging VV Gieten en korfbalvereniging KV ELKO uit Elim bezig een beleidsplan te maken. Mijn collega Paul van Dijk voert bij verschillende verengingen vanuit het project Drenthe Sport Duurzaam energiescans uit. Vervolgens wordt er samen een plan voor verduurzaming gemaakt.”

“Beide zijn we daarnaast uiteraard erg druk met de vragen rondom de corona maatregelen en de problematiek die dit voor veel verenigingen met zich meebrengt. Er komen veel vragen binnen op het corona loket. Juist ook om een antwoord te kunnen geven op deze vragen organiseren we een online sessie op 11 november met onder andere het thema ‘financiĆ«n in corona tijd’.

“Ook zijn alle Drentse gemeenten druk met het maken en ontwikkelen of al deels uitvoeren van een sportakkoord. Daarvoor hebben we veel (online) bijeenkomsten gehouden en er zullen nog een groot aantal volgen in de komende maanden. Op 1 januari wil iedere gemeente het sportakkoord hebben staan om er mee aan de slag te kunnen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in