Maak jouw sport- of buurtlocatie gezonder!

Vind jij gezondheid ook belangrijk en denk jij dat jouw sport- of buurtlocatie nog wel wat stappen kan zetten richting een gezonder aanbod in de kantine, verantwoord alcoholgebruik of het rookvrij maken van het terrein? We helpen je er graag bij en gaan hier samen mee aan de slag! Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Hoe ziet het traject er uit?

Na het plannen van een afspraak komen we langs op locatie en bespreken we samen met iemand van de kantinecommissie en het bestuur met welke thema’s jullie aan de slag willen. Dat kan zijn een gezonder aanbod, verantwoord alcoholgebruik of het rookvrij maken van het terrein. Vervolgens brengen we de huidige situatie in kaart en aan de hand daarvan worden de ambities bepaald. Hieruit volgt een adviesrapport met een stappenplan, waar jullie direct mee aan de slag kunnen!

Challenges

Jullie gaan vervolgens aan de slag met een aantal challenges. Wanneer deze challenges zijn behaald, wordt jullie sportomgeving beloond met een zogenoemde ‘Topprestatie badge’. Voor alle drie de thema’s kan er een badge verdiend worden, die we uiteraard graag komen uitreiken. Dit kan mooie publiciteit opleveren waar je als locatie van kunt profiteren.

Frituur en biertap mogen blijven

Er wordt nog wel eens gedacht dat een gezonde keuze in de kantine ingrijpende gevolgen heeft. Dit is niet het geval. Natuurlijk mogen de frituur en biertap gewoon blijven in een gezondere omgeving. Het gaat er vooral om dat je daarnaast ook een gezond alternatief aanbiedt, maar ook hoe je deze gezonde keuze stimuleert.

Voorbeelden Drenthe

Bosbad Noord-Sleen, vv Actief, Korfbalvereniging Vitesse en vele anderen hebben al mooie stappen gezet richting een gezonde sportomgeving. Op deze locaties hebben er veranderingen plaatsgevonden op alle drie de thema’s. Wij hopen dat ze hiermee een voorbeeld zijn voor andere sport- of buurtlocaties in Drenthe.

Contact

Wil je aan de slag of heb je nog vragen? Neem contact op met Wineke Holtrop JOGG-Teamfit coach Drenthe via wineke.holtrop@teamfit.nl of via 06-40415591. Voor meer informatie over deze werkwijze kan je ook terecht op: jogg-teamfit.nl/

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in