Lokale sportakkoorden krijgen steeds meer vorm in Drenthe

In alle gemeenten in Drenthe is inmiddels een lokaal sportakkoord gesloten. Ook is er in vele gemeenten een ‘kerngroep’ of ‘kopgroep’ geformeerd. Deze groep beoordeelt de aanvragen die binnenkomen vanuit (sport)organisaties. Deze worden dan gefinancierd uit het uitvoeringsbudget dat in iedere gemeente beschikbaar is.

Sportverenigingen maken gebruik van de services die beschikbaar zijn vanuit de sportlijn van NOC*NSF. Voorbeelden hiervan zijn trainers/coaches die opgeleid worden of procesbegeleiding om een beleidsplan te realiseren. Het blijft, vanwege het Covid virus, een uitdaging om goed uitvoering te kunnen geven aan de sportakkoorden. We hopen dat, zodra de situatie weer ‘normaal’ is, een flinke ‘boost’ te kunnen geven aan de sportakkoorden.

Juist nu de sport nog stil ligt is het voor veel verenigingen ook een kans om na te denken over nieuwe dingen. Wil je aan de slag met duurzaamheid om kosten te besparen? Wil je een gezondere kantine om een groter aanbod in de kantine te kunnen bieden en een gezonder alternatief naast een biertje en een bal gehakt? Of is het nu tijd om eens te kijken naar het vrijwilligers- of sponsoren beleid? Neem dan vooral contact met mij op, er zijn heel veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. Ik help u graag: aprins@sportdrenthe.nl

Voor nu wens ik u, namens SportDrenthe, alvast fijne feestdagen en een gezond en sportief 2021 toe!

Met sportieve groet,

Anne Prins
Adviseur Lokale Sport

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in