Korfbalvereniging Vitesse zet zich in voor een gezonde sportomgeving

Korfbalvereniging Vitesse uit Beilen heeft grote stappen gezet richting een gezonde sportomgeving. Zo is de sportaccommodatie aan de Eursingerweg rookvrij geworden en hebben ze een Verantwoord Alcoholbeleid ingesteld. De borden en badges die ze hiermee hebben verdiend zijn beschikbaar gesteld door het team Gezond in Midden-Drenthe en werden door wethouder Erjen Derks overhandigd aan het bestuur.

Henk Weggen, voorzitter van Vitesse: “We zijn een gezellige, maar ook betrokken vereniging, waarbij het niet alleen om de sport gaat. We vinden het dan ook belangrijk dat we een gezonde omgeving voor onze leden creëren. Hier past het voeren van een verantwoord alcoholbeleid bij en met het rookvrij maken van onze accommodatie willen we ons inzetten voor een rookvrije generatie. Daarnaast zijn we ook nog druk bezig met een gezonder voedingsaanbod in onze kantine. Op deze manier proberen we als vereniging onze verantwoordelijkheid te nemen”.

Yvonne Koster van het team Gezond in Midden-Drenthe: “Het is mooi om te zien dat een vereniging als Vitesse zich actief inzet voor een rookvrije generatie. Jongeren komen hier niet meer in aanraking met roken en dat is een belangrijke stap. We zijn blij dat we hier ons steentje aan hebben kunnen bijdragen. We hopen dat meer verenigingen volgen en hiervoor contact met ons opnemen via contact@gezondinmiddendrenthe.nl.”

Uit dat zelfde team is Wineke Holtrop met Vitesse aan de slag gegaan met de JOGG-Teamfit werkwijze op het gebied van Verantwoord Alcoholbeleid, Rookvrij Sportterrein en Gezonder Voedingsaanbod. “In oktober werden we door Vitesse uitgenodigd voor een gesprek op maat en nu staan we hier al om de eerste twee Topprestatiebadges te overhandigen die ze hebben verdiend. Zo snel kan het dus gaan” aldus Wineke Holtrop. “Nu de kantine weer open mag gaan ze ook nog op het gebied van voeding aan de slag. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat we ze binnenkort ook de Topprestatiebadge Gezonder Voedingsaanbod kunnen overhandigen”.

Meer weten over gezondere sportomgeving? Kijk op onze teamfitpagina

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in