Het verduurzamen van de sportaccommodatie

Energiekosten worden een steeds grotere kostenpost voor sportverenigingen waardoor structureel energie besparen steeds wenselijker wordt. Drenthe Sport Duurzaam helpt sportverenigingen op verschillende manieren om de energierekening omlaag te brengen. Hieronder lees je welke maatregelen jouw vereniging kan nemen.

Vrijblijvende energiescan

Elke sportvereniging in Drenthe kan kosteloos een energiescan en ondersteuningstraject aanvragen. De Energiescan geeft een duidelijk inzicht in maatregelen die genomen kunnen worden om te besparen. Van nuttige, praktische tips tot advies over plaatsen van bijvoorbeeld Led verlichtingsmasten, zonnepanelen en warmtepompen. De energiescan is onderdeel van een kosteloos begeleidingstraject van SportDrenthe, waarbij we het bestuur adviseren over het verduurzamen van de sportaccommodatie en kijken welke maatregelen op korte en op lange termijn genomen kunnen worden, om zo de energielasten te verlagen. Ook ondersteunen we de sportverenigingen met het aanvragen van subsidies en indien nodig bij het aanvragen van een (speciaal voor sportvereniging) lening.

Checklist en tips

Als vereniging kan je ook zelf aan de slag. Download hieronder de checklist met ‘quick wins’ om te beginnen met het besparen op de energierekening.

Meer informatie

SportDrenthe zal op korte termijn een aantal inspiratie-avonden organiseren voor geïnteresseerde verenigingen. Tijdens deze avonden gaan we verder in op het verduurzamen van de club, geven we tips en laten we verenigingen aan het woord die de afgelopen jaren al grote stappen hebben gemaakt op het gebied van verduurzamen. Houd hiervoor de socialmedia-kanalen en de nieuwsbrief van Sportclub Drenthe in de gaten!

Wil je niet wachten of heb je interesse in een begeleidingstraject om je vereniging te verduurzamen, neem dan voor meer informatie contact op met Rein Rijke, verenigingsadviseur van SportDrenthe; rrijke@sportdrenthe.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in