Er zit muziek in de sport in Drenthe

Maar bestaat de vereniging zoals we die nu kennen over 10 jaar ook nog?! Dat was de vraag die in de avondsessie van Sportclub Drenthe centraal stond. Een levendige discussie was het gevolg. In de kantine van ASC leidde Anne Prins als ervaren verenigingsadviseur de aanwezigen door de avond.

Op de uiteindelijke vraag ‘Heeft de vereniging nog toekomst?’ was iedereen het eigenlijk wel eens. Die toekomst is er zeker! Maar dan zullen we wel als verenigingen en Sportclub Drenthe moeten vernieuwen en blijven meebewegen met de veranderende vraag. Uitdagingen op verschillende gebieden zullen altijd blijven. Zo bespraken we vanavond onderwerpen als duurzaamheid, vrijwilligersbeleid, inzet van kader en creativiteit op gebied van aanbod.

Deze sessie was onderdeel van het Festival van de Sport. De dag waarop de Vereniging van Sport Gemeenten, de Nederlandse Sportraad en SportDrenthe samen met de Drentse Gemeenten en de Provincie Drenthe stilgestaan hebben bij ontwikkelingen met betrekking tot sportbeleid. In een vol programma werd er gepraat over de staat van de sport in Drenthe en Nederland. Duidelijk werd dat door samenspel de inzet van sport en bewegen gestimuleerd kan worden. In de avond werd er speciaal ingezoomd op de lokale sportakkoorden.

Tussen 17.00 en 19.00 uur druppelden betrokken bij het lokaal sportakkoord uit heel Drenthe binnen om aan te sluiten bij professionals die het middagprogramma al bijwoonden. Zij startten met een diner en een tweetal excursies. Met een bus kon men proeven aan de sfeer die de Dutch TT Assen dit weekend met zich meebrengt of tijdens het wielertheater in de stemming komen voor het NK Wielrennen wat morgen verreden wordt vanuit Assen. In deze periode druppelen ook mensen binnen die betrokken zijn bij de lokale sportakkoorden in de Drentse gemeenten. Vanaf 19.00 uur is het tijd voor het Festival van de Sport. Deze dag is aangegrepen om iedereen die lokaal betrokken is uit te nodigen om deel te nemen aan dit speciale programma. Er werd gepraat over de resultaten die lokaal behaald zijn vanuit de investeringen in het sportakkoord. Tijdens een wandeling over Stadsbroek kwam men bij een viertal verdiepingssessies die aansluiten bij de ambities: Vitale verenigingen, Iedereen moet kunnen meedoen, Bewegen in de openbare ruimte en de uitdagingen van organiseren van evenementen in de natuur. De avond werd afgesloten in de Bonte Wever met een inspirerende dialoog over de toekomst van de Sportakkoorden in Drenthe.

Het Festival van de Sport werd georganiseerd door SportDrenthe, in samenwerking met Provincie Drenthe, VSG en VDG. Sportstad Assen was onze gastheer.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in