Drie topprestatiebadges Gezonde Sportomgeving voor vv Actief

Woensdag 15 december reikte wethouder Henny van den Born aan voetbalvereniging vv Actief drie Topprestatiebadges Gezonde Sportomgeving uit. De voetbalclub zet zich, als vierde sportvereniging in de gemeente Tynaarlo, in voor een gezonde sportomgeving. Op maar liefst drie thema’s behaalt vv Actief deze topprestatiebadges: voeding, rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholbeleid.

Deze drie badges zijn aan vv Actief toegewezen omdat zij samen met JOGG-Teamfit coach Wineke Holtrop mooie stappen hebben gezet binnen de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. Daarnaast is het gehele sportpark rookvrij en zijn stappen gezet binnen de Richtlijnen Alcoholbeleid voor sportclubs van NOC*NSF.

Sponsorpartner Rabobank was nauw betrokken bij het traject. In het maatschappelijk jaarplan van de bank is een belangrijk speerpunt opgenomen: een vitale leefomgeving stimuleren, gekoppeld aan de gesponsorde sportverengingen van de bank. Daarbij is voor de begeleiding van 27 verenigingen voor het realiseren van gezondere sportkantines de samenwerking gezocht met JOGG-Teamfit.

JOGG is de organisatie die zich inzet voor een gezondere jeugd. Zij bouwen aan een lokaal en landelijk netwerk om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.

Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Binnen Teamfit wordt samengewerkt met o.a. NOC*NSF, sportbonden, verenigingen en gemeenten.

 Tjarda de Vries van vv Actief: “We vinden het belangrijk dat onze leden en gasten kunnen kiezen. Daarom willen wij een gezonde snack of suikerarme drank aanbieden.”

Meer informatie over JOGG-Teamfit is te vinden op : www.teamfit.nl of neem contact op met Wineke Holtrop, wineke.holtrop@teamfit.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in