Bosbad Noord-Sleen ontvangt Topprestatiebadge Voeding tijdens start Gezonde Zwem4daagse

Maandag 30 augustus ontvangt teamleider Nicole Piening van Bosbad-Noord-Sleen, bij de start van de Gezonde Zwem4daagse de Team:Fit Topprestatiebadge Voeding. Bosbad Noord-Sleen verdient als eerste sportorganisatie in Drenthe deze erkenning omdat zij in de kiosk hun gezondere aanbod op een aantrekkelijke manier presenteren, ze beleid hebben opgesteld voor gezonder eten en drinken en ze daarover goed communiceren.

Sportwethouder Joop Brink geeft het startschot voor de Gezonde Zwem4daagse.

De badge wordt uitgereikt door Wineke Holtrop van JOGG Team:Fit en wethouder Joop Brink. De badge is aan Bosbad Noord-Sleen toegewezen, omdat ze mooie stappen hebben gezet binnen de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. “Mooi om te zien en te ervaren hoe jullie je allemaal enthousiast hebben ingezet voor de gezondere sportomgeving! Daarmee zijn jullie een positief voorbeeld voor andere zwembaden”, aldus Wineke Holtrop van JOGG Team:Fit. Wethouder Joop Brink hoopt dat andere sportaccommodaties in de gemeente volgen: “In Noord-Sleen geven jullie het goede voorbeeld. Met hulp van de buurtsportcoaches is er ook voor andere accommodaties en verenigingen veel mogelijk!”

Subsidieregeling

De Gezonde Zwem4daagse wordt mede mogelijk met subsidie uit de regeling ‘Gezond in Coevorden’. Nicole Piening: “Wij zijn aangesloten bij het Sport- en preventie akkoord, waardoor we aanspraak op subsidie konden maken. Vanuit het akkoord kwamen we via de coördinator van de buurtsportcoaches, Youri Vendrig, in aanraking met de JOGG-teamfit coach, Wineke Holtrop. Zij heeft ons uitgedaagd om voor de Topprestatiebadge aan de slag te gaan. Dat hebben we gedaan omdat we het belangrijk vinden dat de mensen die komen zwemmen zich in een gezonde omgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je ook de keuze hebt voor lekker en gezond eten en drinken, waar rekening wordt gehouden met kinderen m.b.t. roken en waar een aanbod is voor jong en oud om naast recreatief zwemmen en deel te nemen aan zwemactiviteiten.”

Gezondere jeugd

Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG, de organisatie die zich inzet voor een gezondere jeugd, zich sterk maakt voor een gezondere sportomgeving. Zij maken het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Bij sportevenementen gaan zij voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Binnen Team:Fit wordt samengewerkt met o.a. NOC*NSF, sportbonden, verenigingen en gemeenten.

De Gezonde Zwem4daagse in Bosbad Noord-Sleen is van 30 augustus tot en met 3 september. Het is een samenwerking met de buurtsportcoaches van de  gemeente Coevorden, de TeamFitcoach, Move&Fit, Reddingsbrigade Beilen, PlezierExpresse en AH Klaver Kortwijk Sleen.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in