ATV De Hertenkamp is eerste tennisvereniging in Drenthe met het zilveren certificaat Gezondere Sportkantine

De sportkantine van ATV De Hertenkamp stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze die prominent in het zicht staat en heeft dit opgenomen in het beleid. Dit vormt de basis waarmee ATV De Hertenkamp zich de zevende gezondere sportkantine van Drenthe noemen.

Nog niet eerder behaalde een Drentse tennisvereniging een zilveren Team:Fit certificaat voor een gezondere sportkantine.

De sportkantine van ATV De Hertenkamp stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze die prominent in het zicht staat en heeft dit opgenomen in het beleid. Dit vormt de basis waarmee ATV De Hertenkamp zich de zevende gezondere sportkantine van Drenthe noemen.

In 2019 begon ATV De Hertenkamp, in overeenstemming met de wens van de leden, aan de uitbreiding van het assortiment voor gezonder eten in de kantine. Samen met Team:Fit (onderdeel van de Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht), is de clubhuiscommissie van ATV De Hertenkamp voortvarend aan de slag gegaan met het assortiment.

Onder begeleiding van Team:Fit Coach Wineke Holtrop heeft de vereniging het aanbod in de kantine aangepast volgens de Richtlijnen van het Voedingscentrum. Inmiddels kunnen bezoekers bij de tennisvereniging kiezen voor een volkorenbroodje naast witbrood en is er een Hero B’tween zero reep naast de ‘Mars’, Optimel naast Chocomel, zoute popcorn naast de chips en worden keuzes als water, thee en koffie gestimuleerd. Zo is er voor ieder wat wils en is de gezondere keuze de makkelijkste keuze!

Zevende Team:Fit sportkantine in Drenthe

ATV De Hertenkamp is de zevende vereniging in Drenthe die zich een gezondere Team:Fit-vereniging mag noemen. Naast al een gecertificeerde volleybal-, voetbal-, vechtsport-, hockey-, en atletiekvereniging, is dit de tweede gecertificeerde tennisvereniging in Drenthe. De gemeente Assen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het juiste voorbeeld wordt gegeven en er gezondere keuzes beschikbaar zijn.

Gezondere sportomgeving

Verder heeft ATV De Hertenkamp er in 2018 al voor gekozen een geheel rookvrije accommodatie te zijn! De club heeft fruit op de bar staan en in de kantine zijn geen ongezonde beeldmerken te zien.

Namens de gemeente Assen zet Vaart Welzijn zet zich samen met andere partijen in om meer aandacht te geven aan voeding, sport en bewegen. Vaart Welzijn vind belangrijk dat bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezondere omgeving wordt gecreëerd, zodat ze onbewust een zetje in de juiste richting worden geduwd. “ATV De Hertenkamp mag trots zijn op dit resultaat!” aldus Jort van Straten JOGG-regisseur Assen vanuit Vaart Welzijn.

Ook aan de slag met een gezondere sportomgeving? Doe mee en meld je vereniging aan bij Team:Fit. Bespreek je ideeën met je persoonlijke Team:Fit Coach en zorg er samen voor dat jullie kantine gezonder én nog gezelliger wordt. Wil je (ook) aan de slag met een rookvrij sportterrein of verantwoord alcoholgebruik? Ook daar helpen we je graag bij. De ondersteuning van Team:Fit is kosteloos. Kijk voor meer informatie op www.teamfit.nl of mail naar info@teamfit.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in