Nieuws

Op deze pagina vind je de berichtgeving over bijeenkomsten, belangrijke updates voor verenigingen, verandering in wet- en regelgeving en informatie over diensten en thema's.

TASO Regeling voor sportclubs half februari open

14 januari 2021
Lees verder
Bestuur en beleid, Financieel beheer

Drentse amateurclubs ontvangen € 19.045 van supporters

7 januari 2021

Nu de kantines gesloten zijn lopen amateurclubs veel geld mis. Om onze convenantpartners te helpen in deze lastige tijd deed Clubplan daarom dit najaar een oproep om een rondje aan hun te geven in de virtuele kantine op Rondjevoorjeclub.nl. En er werd flink aan de bel getrokken in onze provincie.

Lees verder
Algemeen

Lokale sportakkoorden krijgen steeds meer vorm in Drenthe

15 december 2020

In alle gemeenten in Drenthe is inmiddels een lokaal sportakkoord gesloten. Ook is er in vele gemeenten een ‘kerngroep’ of ‘kopgroep’ geformeerd. Deze groep beoordeelt de aanvragen die binnenkomen vanuit (sport)organisaties. Deze worden dan gefinancierd uit het uitvoeringsbudget dat in iedere gemeente beschikbaar is.

Lees verder
Algemeen, Bestuur en beleid

Ruim 15 Drentse clubs juist in corona tijd een gezondere kantine

14 december 2020

2020 was voor veel verenigingen een zwaar jaar, een groot deel van het jaar waren sportclubs en -kantines dicht en we moesten zo veel mogelijk thuis blijven. Veel clubs zijn in de financiële problemen geraakt door onder andere het wegvallen van kantine inkomsten. Wel zijn er dit jaar ook lokale sportakkoorden gesloten, waar de gezonde (sport)omgeving is opgenomen in de akkoorden van alle 12 Drentse gemeenten. Veel lokale clubs hebben getekend als partner in het sportakkoord en willen meewerken aan een gezonde sportomgeving. In dit kader hebben veel clubs een Team:Fit certificaat voor een gezondere kantine behaald, maar heeft de uitreiking hiervan door corona (vaak) niet kunnen plaatsvinden.

Lees verder
Team:Fit

Nieuwe wet WBTR voor clubbesturen gaat in op 1 juli 2021

30 november 2020

Op 10 november jl. is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (wet WBTR) door de Eerste Kamer aangenomen. Deze wet zal formeel op 1 juli 2021 in werking treden en is van invloed op bestuurders van sportclubs. De WBTR is o.m. bedoeld om de regels over aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen duidelijker te regelen.

Lees verder
Algemeen, Bestuur en beleid

Vier handvatten voor besturen in crisistijd

24 november 2020

Het zijn  onzekere tijden en zeker voor verenigingsbesturen. Regelgeving en steeds weer nieuwe maatregelen zorgen ervoor dat je als bestuur steeds op scherp moet staan. Hoe doe je dat en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Lees verder
Bestuur en beleid

Traject Positief Sportklimaat gaat gewoon door bij VV Actief

23 november 2020

'Corona positief?' is te lezen op de site van VV Actief. 'Ja, er zijn zeker ook positieve zaken. Zoals hoe er door de jeugd elke week toch nog gespeeld wordt op ons Sportpark. Hoe trainers en leiders elkaar (beter) leren kennen, van elkaar leren. Kinderen de ruimte hebben om zichzelf te herontdekken. Plezier voorop staat en er vanaf straalt.'

Lees verder
Positief Sportklimaat

Communicatie is het toverwoord in de corona-crisis

12 november 2020

Woensdagavond, 19.30 uur. Ruim vijfentwintig verenigingsbestuurders en enkele sportprofessionals sparren online over de vraag ‘hoe komt onze sportclub door de corona-crisis’. Conclusie: we missen het verenigingsleven, we maken ons zorgen, maar we slaan ons er wel doorheen.

Lees verder
Algemeen

Vv VAKO eerste sportclub in Tynaarlo met certificaat Gezondere Sportkantine

11 november 2020

De sportkantine van VAKO stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze, die prominent in het zicht staat en heeft dit geborgd in het beleid. Hiermee wordt voldaan aan de basis en mag VAKO zich de 14e gezondere sportkantine van Drenthe noemen.

Lees verder
Team:Fit

Ook in corona tijd investeren verenigingen in de toekomst

3 november 2020

Ondanks dat het actieve verenigingsleven volledig in ruste is gekomen na alle corona maatregelen wordt deze periode juist gebruikt om te investeren in de toekomst.

Lees verder
Algemeen, Bestuur en beleid, Duurzaamheid, Financieel beheer, MDT, Positief Sportklimaat, Sponsoring, Team:Fit, Vrijwilligers

Aftrap en ondertekening sportakkoord Tynaarlo

8 oktober 2020

Op 7 oktober hebben wij met een groot deel van de partners van het sport- en beweegakkoord een prettige aftrap en ondertekening gehad van het sport- en beweegakkoord in Tynaarlo. Ongeveer 25 mensen waren aanwezig in sporthal De Kamp, waar afgetrapt werd door wethouder Hans de Graaf. Sportformateur Hans Slender presenteerde een samenvatting van het sportakkoord.

Lees verder
Algemeen, Positief Sportklimaat

Jij kunt het verschil maken bij je vereniging, juist nu!

8 oktober 2020

De corona maatregelen zijn weer aangetrokken en dit heeft direct betrekking op sportclubs en hun vrijwilligers. Jongeren kunnen het verschil maken voor een vereniging in deze onzekere, moeilijke tijden. Sporten blijft ontzettend belangrijk, natuurlijk om gezond te blijven en op die manier het virus de baas te blijven. Maar sport is ook één van de weinige uitlaatkleppen en vormen van ontspanning die er op dit moment zijn.

Lees verder
MDT

Nieuwe ronde begeleidingstraject verduurzaming – meldt u snel aan!

24 september 2020

Bent u wellicht voornemens binnen uw vereniging aan de slag te gaan met verduurzaming? Energiebesparing, zelf opwekken van energie, isoleren etc.? Ook uw vereniging kan zich aanmelden voor deze landelijke ondersteuningsregeling, zodat u kosteloos gebruik kunt maken van de expertise van SportDrenthe/Drenthe Sport Duurzaam!

Lees verder
Duurzaamheid

Het Markehuis Grolloo is eerste dorpshuis in Drenthe met certificaat Gezondere Sportkantine

24 september 2020

De sportkantine van Het Markehuis stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze, die prominent in het zicht staat, en heeft dit opgenomen in het beleid. Hiermee mag Het Markehuis zich de achtste gezondere sportkantine van Drenthe noemen.

Lees verder
Team:Fit

Succesvolle bijeenkomst cursus meer vrijwilligers in Coevorden

18 september 2020

Tijdens de laatste avond van de cursus meer vrijwilligers werven in Coevorden was er vooral aandacht voor de vervolgacties. Alle verenigingen hebben nieuwe vrijwilligers binnen kunnen halen, nu is het zaak om ze ook actief betrokken te houden binnen de vereniging.

Lees verder
Vrijwilligers

ATV De Hertenkamp is eerste tennisvereniging in Drenthe met het zilveren certificaat Gezondere Sportkantine

8 september 2020

De sportkantine van ATV De Hertenkamp stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze die prominent in het zicht staat en heeft dit opgenomen in het beleid. Dit vormt de basis waarmee ATV De Hertenkamp zich de zevende gezondere sportkantine van Drenthe noemen.

Lees verder
Team:Fit

Aftrap verduurzaming sportaccommodaties Midden-Drenthe

2 september 2020

Op ludieke wijze werd vanmiddag door wethouder Erjen Derks van de gemeente Midden-Drenthe de aftrap gegeven voor de installatie van de led veldverlichting op 14 sportaccommodaties in de gemeente. De verduurzaming van de sportaccommodaties vindt plaats in het kader van het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’.

Lees verder
Duurzaamheid

Geslaagde lobby resulteert in TASO-regeling

24 augustus 2020

Vanaf 1 september tot en met 4 oktober kunnen amateursportorganisaties die in de periode 1 maart tot en met 31 mei 2020 en/of 1 juni tot en met 31 augustus 2020 een omzetverlies van ten minste 20% hebben geleden en geen andere tegemoetkoming.

Lees verder
Algemeen

VV Witteveense Boys ’87 Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe

22 juni 2020

Vandaag is vv Witteveense Boys '87 uitgeroepen tot Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe. De vereniging liet daarmee de andere twee genomineerden vv VAKO en vv Zandpol achter zich. De verkiezing wordt jaarlijks gehouden in het kader van Drenthe Sport Duurzaam, een project waarbij Drentse sportverenigingen worden ondersteund bij het verduurzamen van hun sportgebouw of -terrein.

Lees verder
Duurzaamheid