Vrijwilligersfuncties

Het vrijwilligerscorps binnen de vereniging bestaat uit vele mensen met allemaal een eigen takenpakket. Heeft het bestuur precies in beeld wie wat doet? Of ligt een deel van de werving en het contact met vrijwilligers bij verschillende commissies? Zijn bijvoorbeeld de kantinevrijwilligers verzameld in een kantinecommissie en heeft de scheidsrechtercommissie de verantwoordelijkheid voor alle actieve scheidsrechters binnen de club?

Een vrijwilliger coördinator aanstellen kan al helpen in het creëren van overzicht. Hij of zij kan met de verschillende commissies in contact blijven om het verloop van vrijwilligers in de gaten te houden. Belonen en waarderen van vrijwilligers is enorm belangrijk om iedereen gemotiveerd te houden, hoe vervelend is het dan als iemand geen uitnodiging krijgt voor de kerstborrel of vergeten wordt bij de bedankjes aan het einde van het seizoen.

Wie uiteindelijk ook verantwoordelijk is voor het vrijwilligerscorps, een actuele lijst met de juiste gegevens is essentieel om jaarlijks de vrijwilligers aangehaakt te houden bij de club. Informatie moet bij de juiste mensen terecht komen en je wilt vooral alle vrijwilligers waarderen voor hun inzet.

Download het excel format voor een vrijwilligerslijst: hierin bundel je alle belangrijke (contact)informatie van je vrijwilligers.

Deel dit met anderen

Download whitepaper

De specialist
Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl

Vragen over 'Vrijwilligersfuncties'?

Wij bellen er graag met je over