Vrijwilligers: een kwaliteitsimpuls geven

Heb je geen probleem bij het vinden van vrijwilligers en is er weinig verloop binnen het vrijwilligerscorps van de club? Maar heb je wel eens het idee dat niet alle poppetjes op de juiste plek staan? Of heeft die ene jeugdleider het enthousiasme en de drive die nodig zijn, maar mist hij een stukje kennis en expertise om de taak echt goed uit te kunnen voeren? Staat er iedere week iemand achter de bar, maar is de kantineomzet de ene week veel hoger dan de andere of vraag je je wel eens af of het allemaal wel verantwoord verloopt? Wij bieden ondersteuning bij verschillende vraagstukken binnen de club.

Hoe ziet een ondersteuningstraject op kwaliteit van je vrijwilligers er uit?

Na een gesprek met het bestuur bepalen we samen welke vorm(en) van ondersteuning het meest noodzakelijk/gewenst is (zijn). Dit kunnen meerdere trajecten zijn, maar mede doordat we een goed en helder beeld van de vereniging hebben gekregen tijdens het intakegesprek, geven we advies welk traject als 1e kan/moet worden ingezet. Uiteraard alles in goed overleg, zowel met het bestuur, de betreffende doelgroep alsmede de (ouders van ) leden van de vereniging. In sommige trajecten kan het zo zijn dat een buurtsportcoach en/of een jongerenwerker van de gemeente aanschuift.

Wie betaalt deze ondersteuning?

Vaak zijn er subsidiegelden beschikbaar binnen de gemeente voor de vitale sportvereniging. Deze ondersteuning valt binnen deze regeling. Ook benieuwd of uw gemeente afspraken heeft met SportDrenthe? Neem contact met ons op/Bel Anne.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl