Team:Fit: gezondere evenementen

Gezondere keuzes bij evenementen

Met de organisatie van een sportevenement kan je laten zien hoe goed sport en een gezondere leefstijl bij elkaar passen. Die combinatie wordt nog krachtiger als het eten, drinken en de sponsoruitingen op een evenement ook gezondheid uitstraalt. Team:Fit ondersteunt graag op de manier die bij het evenement past!

Zo werkt Team:Fit

Het organiseren van een sportevenement biedt een mooie gelegenheid om aandacht te geven aan het gezonde imago van de sport. Hier kun je aan werken in drie stappen: Betrek iedereen die een rol speelt bij de organisatie van het evenement, zorg voor een gezonder aanbod van eten en drinken, en neem je sponsoring onder de loep.
Team:Fit (een onderdeel van JOGG) zet zich in voor een gezondere sport. Team:Fit ondersteunt bij het gezonder maken van het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Bij sportevenementen gaan we voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Binnen Team:Fit werken we samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden. De lokale Team:Fit Coach (Wineke Holtrop) helpt sportlocaties en sportevenementen in Drenthe bij het creëren van een gezondere sportomgeving. Als Team:Fit coach heeft zij veel kennis en ervaring en kijkt graag samen naar het assortiment, de uitstaling en de verkoop van het aanbod en naar de sponsoring van het sportevenement.

Voor sportevenementen

In samenwerking met het Voedingscentrum is er voor sportevenementen de Richtlijn Eetomgevingen opgesteld. Deze Richtlijn biedt inzicht en tips om sportevenementen gezonder te maken. Hierbij kan een frietje nog steeds, maar gaat het er vooral om dat er een gezonder alternatief aanwezig is. De betere keuze wordt de makkelijkste keuze en door nudging wordt de omgeving zo ingericht dat er onbewust een zetje wordt gegeven in de richting van de betere keuze.
De Team:Fit Coach adviseert op basis van de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum bij het gezonder maken van het assortiment van een sportevenement. Neem voor meer informatie contact op Wineke: wineke.holtrop@teamfit.nl

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Wineke Holtrop

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.

wholtrop@sportdrenthe.nl