Team:Fit

TEAM:FIT HET GEZONDERE ALTERNATIEF

Team:Fit (een onderdeel van JOGG) zet zich in voor een gezondere sport. Team:Fit ondersteunt bij het gezonder maken van het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Bij sportevenementen gaan we voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Binnen Team:Fit werken we samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden. De lokale Team:Fit Coach (Wineke Holtrop) helpt sportlocaties en sportevenementen in Drenthe bij het creëren van een gezondere sportomgeving. Als Team:Fit coach heeft zij veel kennis en ervaring en kijkt graag samen naar het assortiment, de uitstaling en de verkoop van het aanbod en naar de sponsoring van het sportevenement.

Is jullie kantine ook de plek waar spelers, ploeggenoten, tegenstanders en publiek elkaar tegenkomen? Hèt sociale hart van de club! Jeugd en seniorenleden lopen door elkaar en tijdens toernooien en wedstrijddagen is het een komen en gaan van mensen. De koffie is niet aan te slepen en de barvrijwilligers lopen zich de benen uit het lijf. Inspanning en ontspanning gaan hand in hand. Sport is niet voor niks gezond voor lichaam en geest. Geldt dat ook voor het aanbod in jullie kantine? Is er een gezondere keuze na het sporten?

Na een fanatieke training of wedstrijd gaat er niets boven samen gezellig nagenieten in de kantine. Met een verfrissend drankje en lekker eten. Is jullie kantine ingericht met een biertap en frituur of blijft het bij een bal gehakt met een frisje? Naast voeding, adviseert Team:Fit ook op de thema’s alcohol en roken. Is er bij jullie een verantwoord alcoholbeleid op de club? Wordt de leeftijdsgrens voor alcohol goed gehandhaafd? Wordt het goede voorbeeld gegeven? En hoe wordt de jeugd niet gestimuleerd tot roken?

Bekijk hier de speciale brochure

ACTUEEL; nu kantines eindelijk weer open mogen na de lange corona sluiting is dit misschien HET moment zijn om de voorbereidingen te treffen voor een gezondere keuze in de kantine! Juist nu is er veel aandacht voor een gezonde leefstijl. Mensen kiezen graag een gezond alternatief in de kantine.

Instructie Verantwoord Alcoholgebruik – cursus IVA

Barvrijwilligers die alcohol schenken moeten een Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA) hebben gevolgd. Hun namen worden op een lijst genoteerd die in de kantine aanwezig moet zijn. De IVA behandelt  3 onderwerpen: de barvrijwilliger en de Alcoholwet informatie over alcohol en alcoholgebruik de praktijk van verantwoord schenken Hiervoor is een korte videofilm ontwikkeld en ander presentatiemateriaal. De barvrijwilligers krijgen dus feitelijke informatie en bespreken praktijksituaties. De instructie duurt 2 uur en er is geen examen aan verbonden. Bekijk hier ook het nieuwsartikel over de nieuwe alcoholwet per 1 juli 2021. Mogelijkheden om de IVA te volgen zijn; een e-learning via de

Lees hier verder

Team:Fit: gezondere evenementen

Met de organisatie van een sportevenement kan je laten zien hoe goed sport en een gezondere leefstijl bij elkaar passen. Die combinatie wordt nog krachtiger als het eten, drinken en de sponsoruitingen op een evenement ook gezondheid uitstraalt. Team:Fit ondersteunt graag op de manier die bij het evenement past!

Lees hier verder

Team:Fit: de gezondere sportlocatie

Een gezondere sportomgeving is een omgeving waarbij voornamelijk gezondere voeding aangeboden wordt, een verantwoord alcoholbeleid wordt gevoerd en de omgeving rookvrij is. Met welk thema willen jullie als eerste aan de slag? Ga de challenges aan, verzamel badges en maak samen jullie sportlocatie gezonder!

Lees hier verder
De specialist
Wineke Holtrop

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.

wholtrop@sportdrenthe.nl
Laatste Nieuws

Bel mij terug over dit onderwerp