Sponsoring: ondersteuning relatiebeheer sponsoren

Heb je voldoende borden langs de lijn, maar ontbreekt het aan shirt sponsoren? Klaagt de hoofdsponsor wel eens dat de sponsoring te weinig oplevert? Of zijn er voldoende sponsoren, maar kosten ze haast meer dan ze opleveren, omdat ze verwachten dat ze bij elke wedstrijd gratis consumpties kunnen halen in de kantine? Als het gaat om relatiebeheer gaat het vooral om het managen van verwachtingen. Wat vraag je van de sponsor en wat mag hij van jullie verwachten als tegenprestatie. Zorg voor heldere afspraken en koester de relatie door aandacht voor de sponsor. Wij bieden ondersteuning bij de ontwikkeling van het relatiebeheer en helpen je op weg naar een gezonde en positieve relatie met je sponsoren.

Hoe ziet een ondersteuningstraject op relatiebeheer van je sponsoren er uit?

Na een gesprek met het bestuur en/of de sponsorcommissie bepalen we samen of, en zo ja, wanneer we gaan starten. Afhankelijk van de vraag en situatie bepalen we welke expert op het gebied van sponsoring ingezet gaat worden. Deze expert gaat dan met de (sponsor) commissie aan de slag om het gewenste resultaat te bereiken.

Wie betaalt deze ondersteuning?

Vaak zijn er subsidiegelden beschikbaar binnen de gemeente voor de vitale sportvereniging. Deze ondersteuning valt binnen deze regeling. Ook benieuwd of uw gemeente afspraken heeft met SportDrenthe? Neem contact met ons op/Bel Anne.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl