Positief sportklimaat: campagne

We zijn in de sport met zijn allen nog wel eens – onbewust en onbedoeld – negatief. Dat geldt voor trainers/coaches en bestuurs- en commissieleden, maar ook voor ouders van jeugdleden. Sportclubs kunnen deze leuke en overzichtelijke campagne voeren om te werken aan een positief sportklimaat.

Hoe ziet de campagne er uit?

We verzorgen een aantal avonden voor bestuurders, trainers/coaches/leiders en ouders. Vanuit de Stichting Positief Coachen wordt campagnemateriaal beschikbaar gesteld om te gebruiken tijdens deze avonden. Middelen die vervolgens ingezet kunnen worden zijn o.a. posters, cartoons, filmpjes acties etc. Op deze manier krijgen mensen steeds opnieuw tips hoe zij het anders kunnen doen en worden ze herinnerd aan de positieve benadering. Belangrijk hierin is dat de deelnemers van de cursus als ambassadeur optreden en aandacht vragen voor de campagne. De middelen zijn daarin ondersteunend.

Wie betaalt deze campagne?

Vaak zijn er subsidiegelden beschikbaar binnen de gemeente voor de vitale sportvereniging. Deze cursus valt binnen deze regeling. Ook benieuwd of uw gemeente afspraken heeft met SportDrenthe? Neem contact met ons op/Bel Anne.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl