MDT Maatschappelijk Dienst Tijd

MAATSCHAPPELIJKE DIENSTTIJD BIJ VERENIGINGEN

SportDrenthe voert vanaf 1 mei dit jaar tot en met voorjaar 2021 een proeftuin in het kader van de Maatschappelijke Dienst Tijd voor jongeren uit. Dit fenomeen werd door de huidige regering in het regeerakkoord opgenomen en heeft als doel jongeren ‘optimaal’ de kans te bieden betrokken te zijn bij en een bijdrage te leveren aan de samenleving. De maatschappelijke diensttijd biedt tijd en ruimte waarin jongeren zich inzetten voor een ander en zo hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen. Het is een kans om ervaring op te doen en misschien wel een duidelijker beeld te krijgen voor een beroepskeuze.

Bij veel sportverenigingen en sportscholen is er een structureel tekort aan vrijwilligers voor allerlei functies. Daarom koppelen wij (SportDrenthe) in dit project jongeren aan de sportverenigingen in Drenthe om de maatschappelijke diensttijd in te vullen. We gaan jongeren werven die zich bezig gaan houden met een veelheid aan werkzaamheden van onderhoud aan sportaccommodaties, kantinebeheer en bardiensten tot en met het geven van trainingen aan (vooral) jeugdige sporters. Vooral dat laatste is iets waar we met jongeren het verschil willen en kunnen maken, omdat (ook het Nationaal Sportakkoord wijst daarop) slechts 1/3 van de vrijwillige trainers is geschoold voor deze belangrijke en verantwoordelijke sporttechnische functie.

MDT: Voor jongeren

Bij je sportclub maak je nieuwe vrienden, leer je samen te werken en ontwikkel je motorische vaardigheden en sporten is gezond. Maar je bent er natuurlijk vooral omdat sporten leuk is of omdat je graag samen met je vrienden tijd doorbrengt. Maar heb je er al wel eens over nagedacht om (vrijwilligers)werk te gaan doen binnen je club?

Lees hier verder

MDT: voor verenigingen

Binnen de sportclub is vaak behoefte aan vrijwilligers EN de wens om jonge mensen aan de vereniging te binden. Met het project MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) heeft u kans jongeren een opleiding aan te bieden en een vrijwilligersvergoeding te geven die door ons worden betaald. Laat jongeren zien dat vrijwilligerswerk leuk is en verzilver de kans op jonge nieuwe vrijwilligers binnen de club.

Lees hier verder
De specialist
Wineke Holtrop

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.

wholtrop@sportdrenthe.nl

Bel mij terug over dit onderwerp

Wij gebruiken het e-mailadres voor en bevestigingsmail. Mochten wij geen contact met je kunnen krijgen dan ontvang je daarover een e-mail.