Leden: Cursus Succesvol Leden Werven

Je vereniging heeft bestaansrecht als er een passend ledenaantal is. Ben je een relatief grote vereniging waar het belangrijk is dat de jeugd doorstroomt naar de senioren afdeling? Wil je zorgen dat er voldoende leden zijn om iedereen op zijn of haar eigen niveau in een team te kunnen laten spelen? Of misschien is het bij jou vereniging wel gewoon noodzakelijk dat er een minimaal aantal leden is om de kosten te kunnen dragen. In al van deze gevallen kunnen wij je helpen om je ledenaantallen weer in balans te krijgen. Met deze cursus gaan we samen werken aan een goede PR-campagne om leden te werven en is er aandacht voor het behouden van leden.

Hoe ziet een cursus succesvol leden werven er uit?

In 3 workshopavonden organiseren wij samen met u een geslaagde ledenwerfactie! Allereerst bepalen we in de eerste workshop het doel en de doelgroep van uw wervingsactie. U kiest vervolgens wat voor soort wervingsactie u gaat organiseren. Aan het einde van de cursus heb je de campagne staan en ligt er een plan om de nieuwe leden binnen te halen en te behouden.

De eerste twee avonden staan in het teken van de campagne. We bedenken samen, in zowel workshop 1 als 2, een pakkende PR campagne. In de 2e workshop staat uw activiteit, en de organisatie daarvan, centraal.

Tot slot is er in workshop 3 aandacht voor het behoud van uw (nieuwe) leden. Je hebt straks de leden binnen, maar je wilt ze graag op lange termijn binden aan de club. Hoe zorg je ervoor dat spelers graag lid blijven van de club en met plezier jaren komen sporten. Daar gaan we het over hebben.

Praktische informatie

  • De cursus bestaat uit drie workshops (twee uur per workshop)
  • Bij voorkeur minimaal twee deelnemers per vereniging, maximaal 4 (bij voorkeur ook een bestuurslid)
  • U ontvangt (voorbeeld) documenten en de docent is steeds bereikbaar voor vragen e.d.

Wie betaalt deze cursus leden werven?

Vaak zijn er subsidiegelden beschikbaar binnen de gemeente voor de vitale sportvereniging. Deze cursus valt binnen deze regeling. Ook benieuwd of uw gemeente afspraken heeft met SportDrenthe? Neem contact met ons op/Bel Anne.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl