Drenthe Sport Duurzaam Stap 2: Het begeleidingstraject

Aan de hand van de energiescan (stap 1) bespreken we de mogelijkheden voor de verduurzaming van je gebouw en helpen we je met onafhankelijke ondersteuning en advies bij het opstellen van een plan van aanpak. Ook denken we en helpen bij  het maken van een financierings-/exploitatieplan, het opvragen van offertes rond maatregelen en het aanvragen van financiering. Wij zijn op de hoogte van alle landelijke en lokale subsidies en regelingen, waardoor er optimaal gebruik gemaakt kan worden van deze mogelijkheden.

Wat is verduurzamen nu eigenlijk

Verduurzamen betekent letterlijk ‘duurzaam maken’, waarin duurzaam dan weer staat voor ‘het milieu weinig belastend’. Bij verduurzamen denken we vaak alleen aan besparen op het gebruik van energie. Verduurzamen is echter meer dan dat, maar is wel altijd het startpunt. Om uit te leggen wat verduurzamen nu precies is schreven we dit artikel in de kennisbank: wat is verduurzamen?

De verduurzamingsladder

Verduurzamen begint altijd met het besparen op het energiegebruik. Om dit te realiseren en een compleet beeld te krijgen van de uit te voeren verduurzamingsmaatregelen, wordt gebruik gemaakt van de ‘verduurzamingsladder’. Als je deze volgt vergeet je geen zaken en ontstaat een zo efficiënt mogelijk proces. De uitleg van de ladder vind je in de kennisbank.

Vraag een traject aan:

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Paul van Dijk

Mijn naam is Paul van Dijk en ik ben sinds 2002 werkzaam als Senior Verenigingsadviseur en projectleider bij SportDrenthe. Vanuit deze functie ondersteun en adviseer ik sportverenigingen, inhoudelijk en als procesbegeleider, bij diverse onderwerpen om ervoor te zorgen dat het (nog) vitale(re) organisaties worden en blijven.

pjvandijk@sportdrenthe.nl