Duurzaamheid: ondersteuningstraject verduurzaming accommodatie

SportDrenthe ondersteunt al sinds 2016 (buitensport-)verenigingen die willen verduurzamen. Door het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’ en de begeleidingstrajecten verduurzaming van NOC*NSF. Wij ondersteunen u gratis met een energiescan en onafhankelijk advies en begeleiding. Met het rapport van de energiescan als uitgangspunt stellen we samen een verduurzamingsplan op. Hierin zetten we alle mogelijke maatregelen op een rijtje en de kosten daarvan. Met inachtneming van alle landelijke en lokale subsidies en eventueel eigen middelen komen we zo tot een financieringsplan. Daarna helpen wij u bij het aanvragen en beoordelen van offertes, het aanvragen van (landelijke) subsidies en financiering en de realisatie.

Wilt u met uw vereniging ook verduurzamen en structureel de energielasten verlagen? Vanuit het project Drenthe Sport Duurzaam helpen wij u graag met een gratis begeleidingstraject verduurzaming NOC*NSF om dit te realiseren.

Wat houdt het traject in

  • Een energiescan voor uw vereniging: hierbij bezoekt een bouwkundige uw vereniging en brengt in kaart waar energiebesparing en CO2-reductie gerealiseerd kan worden. Uiteraard is er oog voor het ‘laaghangende fruit’.
  • Plan van aanpak: in een helder rapport wordt samen met u op een rij gezet welke investeringen zinvol zijn en welke volgorde wenselijk is. Uiteraard met uw eigen inbreng en wensen als uitgangspunt. Zo kunt u concreet aan de slag.
  • Uitwerking van de businesscase (de ‘tactiek’), inclusief financieel advies
  • Begeleiding bij het aanvragen en beoordelen van offertes
  • Hulp bij aanvragen van (landelijke) subsidies en financiering
  • Ondersteuning bij realisatie van de maatregelen
  • Monitoring van het resultaat

SportDrenthe/Drenthe Sport Duurzaam werkt nauw samen met de Provincie Drenthe en de Drentse gemeenten om een efficiënte begeleiding en realisatie mogelijk te maken.

Wie betaalt deze ondersteuning?

Dit project wordt gesubsidieerd door de Provincie Drenthe. Samen met de Drentse gemeenten en NOC*NSF kunnen we de begeleidingstrajecten aanbieden. U kunt zich direct aanmelden voor een kosteloos begeleidingstraject, inclusief energiescan, via deze link: wij doen mee

Ook benieuwd of uw vereniging aanspraak kan maken op de ondersteuning? Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u het formulier onder aan deze pagina invullen. Wij nemen dan contact met u op.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

Wij gebruiken het e-mailadres voor en bevestigingsmail. Mochten wij geen contact met je kunnen krijgen dan ontvang je daarover een e-mail.

De specialist

Paul van Dijk

Mijn naam is Paul van Dijk en ik ben sinds 2002 werkzaam als Senior Verenigingsadviseur en projectleider bij SportDrenthe. Vanuit deze functie ondersteun en adviseer ik sportverenigingen, inhoudelijk en als procesbegeleider, bij diverse onderwerpen om ervoor te zorgen dat het (nog) vitale(re) organisaties worden en blijven.

pjvandijk@sportdrenthe.nl