Duurzaamheid: Drenthe Sport Duurzaam

Drenthe Sport Duurzaam is het project waarin we, samen met onze partners het Drent Energieloket en de Natuur en Milieufederatie Drenthe, streven naar de verduurzaming van alle 225 buitensportaccommodaties in de provincie. Dit project wordt gesubsidieerd door de Provincie Drenthe. Inmiddels zijn we goed op weg: al bij 130 clubs is een energiescan uitgevoerd en 102 clubs zijn ondersteund bij het opstellen en uitvoeren van een verduurzamingsplan. De deelnemende verenigingen besparen inmiddels gemiddeld 70% op hun stroomverbruik en 30% op hun gasverbruik. Hieronder ziet u hoe vv Achilles 1894 uit Assen als een van de eerste verenigingen in Drenthe startte met verduurzamen en leest u het succesverhaal van vv Witteveense Boys.


Inmiddels zijn wij druk doende met een vervolg op dit project: ‘Drenthe Sport Duurzaam The next step’. We willen namelijk graag verder om: ook de resterende groep verenigingen met een energiescan op weg te helpen, van ons inmiddels grote ‘peloton’ ‘koplopers’ te maken en de huidige ‘koplopers’ tot aan de finish helpen!

Samenwerking

In onze verduurzamingsprojecten werken samen met alle gemeenten in Drenthe. Een mooi voorbeeld hiervan is de gemeente Midden-Drenthe.

Wie betaalt deze ondersteuning?

Dit project wordt gesubsidieerd door de Provincie Drenthe. Samen met de Drentse gemeenten en NOC*NSF kunnen we de begeleidingstrajecten aanbieden. Ook benieuwd of uw vereniging aanspraak kan maken op de ondersteuning? Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u het formulier onder aan deze pagina invullen. Wij nemen dan contact met u op.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

Wij gebruiken het e-mailadres voor en bevestigingsmail. Mochten wij geen contact met je kunnen krijgen dan ontvang je daarover een e-mail.

De specialist

Paul van Dijk

Mijn naam is Paul van Dijk en ik ben sinds 2002 werkzaam als Senior Verenigingsadviseur en projectleider bij SportDrenthe. Vanuit deze functie ondersteun en adviseer ik sportverenigingen, inhoudelijk en als procesbegeleider, bij diverse onderwerpen om ervoor te zorgen dat het (nog) vitale(re) organisaties worden en blijven.

pjvandijk@sportdrenthe.nl