Drenthe Sport Duurzaam Stap 1: De energiescan

In de eerste stap van een verduurzamingstraject starten brengen we met een (gratis) energiescan de huidige situatie in kaart. De energiescan wordt uitgevoerd door een EPA gecertificeerd bedrijf (EPA = Energie Prestatie Advies). Hiermee krijgen  we een goed inzicht hoe het gesteld is met de sportaccommodatie en welke de verbeterpunten zijn voor een zo duurzaam mogelijke accommodatie.

Energieverbruik in kaart

Hierbij valt te denken aan de grote kostenposten zoals verlichting (zowel binnen in het gebouw als de veldverlichting), gas/water/licht-verbruik en de voorzieningen daarvoor. Maar we kijken ook naar het zogenoemde laaghangend fruit.  Laaghangend fruit zijn aanpassingen/verbeteringen die weinig investering vergen en tot 25% energiebesparing kunnen opleveren. Denk hierbij aan isolatie, bewegingsmelders op de verlichting, gebruik van koelkasten en diepvriezers etc. . Ook wordt met een warmtecamera gekeken op welke plaatsen het pand energie verliest en ruimte is voor verbetering. Ook alle andere zaken die te maken hebben met de energiehuishouding worden onder de loep genomen.

Stap 2: het begeleidingstraject

Vervolgens bespreken we in fase 2 de mogelijkheden en helpen we u bij de eventuele uitvoering, Naar stap 2

Vraag een traject aan:

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Paul van Dijk

Mijn naam is Paul van Dijk en ik ben sinds 2002 werkzaam als Senior Verenigingsadviseur en projectleider bij SportDrenthe. Vanuit deze functie ondersteun en adviseer ik sportverenigingen, inhoudelijk en als procesbegeleider, bij diverse onderwerpen om ervoor te zorgen dat het (nog) vitale(re) organisaties worden en blijven.

pjvandijk@sportdrenthe.nl