Thema avond Een Veilig Sportklimaat

  • Beilen
  • 21 April | 19:00 – 21:00

Een veilig sportklimaat

Dat hebben wij!

Toch?

Als sportvereniging wil je een plek zijn waar sporters, trainers, ouders en anderen graag bij elkaar komen. Waar iedereen op een respectvolle manier met elkaar omgaat en waar we eventuele problemen samen oplossen en uitspreken. Waarschijnlijk denk jij dat dat bij jouw vereniging zo gaat. Dat daar alles goed geregeld is. Misschien is dat ook wel zo. Super! Maar het kan ook zo zijn dat jij iets positiever naar de vereniging kijkt dan anderen. Misschien wordt er wel gepest, worden er mensen buitengesloten en/of geïntimideerd.

In de sportwereld worden we soms opgeschrikt door verhalen van trainers die er ‘Oostblokachtige’ methoden op na houden. Soms lezen we dat sporters ver over hun grenzen gaan/gingen. Dat wil niemand, en toch gebeurt het.

In deze themabijeenkomst, verzorgt door Roel Petter, staan hij stil bij grensoverschrijdend gedrag in de sport. Welke vormen kennen we? Wat kunnen we doen ter preventie? Wat kan je als vereniging doen als het mis is? Aan de hand van casuïstiek zullen we samen naar deze vragen kijken.

Onze docent, Roel Petter, is sinds 2000 actief betrokken in de sportwereld met het thema grensoverschrijdend gedrag. Hij heeft o.a. voor NOC*NSF gewerkt als vertrouwenspersoon en hij heeft de training voor vertrouwenscontactpersoon ontwikkeld en jarenlang gegeven. Hij is nu nog vertrouwenscontactpersoon bij FC Groningen en vertrouwenspersoon bij TalentNED. Daarnaast heeft hij ervaring als onderzoeker bij het ISR (Instituut voor de sportrechtspraak).

Deze thema-avond zal plaatsvinden op donderdag 21 april, aanvang: 19.30 uur tot 21.30 uur,  locatie De Valkenhof, Witte Valkenstraat 2 te Beilen. Aanmelden via onderstaand formulier uiterlijk donderdag 14 april 2022.

Het programma

19.00 uur                    Inloop met koffie en thee

19.30 uur                    Start presentatie

21.00 uur                    Afsluiting en informeel napraten

Voor meer informatie en eventuele vragen kunt u contact opnemen met Anne Prins, aprins@sportdrenthe.nl  06-21 45 21 98

Graag tot dan namens team verenigingsadvisering SportDrenthe: Anne Prins, Paul van Dijk en Rein Rijke.

Aanmelden

De online inschrijving is gesloten. Mocht je nog graag willen aanmelden dan kan dat door een mail te sturen naar Anne Prins: aprins@sportdrenthe.nl

  • Locatie: Beilen
  • Wanneer: 21 April | 19:00 – 21:00
  • Telefoon:
  • Website:
De specialist
Anne Prins

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen

aprins@sportdrenthe.nl
Direct aanmelden