Online sessie: OldStars Sport

  • Webinar
  • 24 March | 20:00 – 21:30

Op weg naar de ouderenvriendelijke sportvereniging in Drenthe

Hoe start ik een OldStars afdeling op binnen onze club; aan de slag met senioren

Steeds meer verenigingen denken na over het betrekken en binden van diverse doelgroepen binnen de vereniging. Voor de doelgroep 55+ liggen er kansen met het programma OldStars Sport. Hierbij is het motto: een leven lang sporten en bewegen bij de vereniging. Met OldStars kunnen deelnemers op latere leeftijd op een laagdrempelige manier het spelletje blijven spelen. In deze sessie leggen we uit wat OldStars precies inhoudt, hoe je het kunt opstarten binnen de club of in de gemeente en welke ondersteuning er geboden wordt. Aan de hand van inspirerende voorbeelden leggen we uit wat het positieve effect is voor de club en de deelnemers.

Dit webinar wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, SportDrenthe en de 12 buurtsportcoaches seniorensport van de gemeenten.

Sessie: Hoe start ik een OldStars afdeling op binnen onze club
Voor wie: Bestuurders/vrijwilligers/trainers-coaches/oud leden/senioren sporters van sportverenigingen of andere sportaanbieders
Wanneer: woensdag 24 maart 2021
Waar: Online via Zoom

Wat is OldStars?

Met OldStars Sport ontwikkelt het Nationaal Ouderenfonds de ouderenvriendelijke sportomgeving bij sportverenigingen. Na het succes van OldStars walking football zijn meer nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers ontwikkeld. Ouderen kunnen nu ook kiezen voor OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars tafeltennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball, OldStars walking rugby, OldStars running, OldStars cycling, OldStars volleyball en OldStars walking basketball.

Uitgangspunt van OldStars is om senioren de mogelijkheid te geven op hun eigen niveau mee te (blijven) doen en zo het positieve effect van het sociale contant in het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars kunt u actief zijn als sporter, begeleider, instructeur en/of vrijwilliger. Op deze manier ervaart iedereen die mee doet de voordelen van een leven lang sport en bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partners Menzis en het Ministerie van VWS.

Heeft u vragen? Heeft u goede ideeën om andere verenigingen te helpen?  Of heeft u op voorhand onderwerpen die u graag onder de aandacht zou willen brengen kunt u dat aangeven in het aanmeldformulier, dan kunnen we dit meenemen in de voorbereidingen.

De online inschrijving is gesloten. Wilt u zich toch nog graag last minute aanmelden stuur dan een mail naar Sylvia Timmerman: stimmerman@sportdrenthe.nl.

  • Locatie: Webinar
  • Wanneer: 24 March | 20:00 – 21:30
  • Telefoon:
  • Website:
De specialist
Sylvia Timmerman

Hallo verenigingsmensen, handen schudden mag dan wel niet, maar ik stel me graag even voor! Ik ben Sylvia Timmerman en ben vanuit mijn rol als communicatie adviseur SportDrenthe betrokken bij Sportclub Drenthe.

stimmerman@sportdrenthe.nl
Direct aanmelden