Online bijeenkomst gezondere sportomgeving De Wolden-Hoogeveen

  • Webinar
  • 20 January | 19:00 – 21:00

Een gezondere omgeving binnen je sportclub; het klinkt misschien in eerste instantie belerend, maar niets is minder waar. Er wordt vooral positief gereageerd op de clubs met een gezondere kantine. “Er is gewoon meer keuze, ik heb na het sporten vaak enorme trek en een volkoren tosti of broodje gezond trekt mij meer dan een bal gehakt.” Zo werkt het vooral omzet verhogend en zorgt het voor leuke reacties aan de bar. Nieuwsgierig? Doe dan mee met de online bijeenkomst van de gemeente De Wolden en Hoogeveen.

Juist nu alles op zijn gat ligt en de kantines dicht zijn door de corona crisis is er tijd en ruimte om hier mee aan de slag te gaan. Het kost niks, je krijgt goede begeleiding vanuit een Team:Fit coach en samen kijk je hoe veel aanpassingen of uitbreiding je wilt doen. Niks moet, alles kan.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door JOGG De Wolden en JOGG Hoogeveen.

Al meer dan 1750 sportkantines in Nederland zijn aan de slag gegaan om gezondere alternatieven aan hun bezoekers te kunnen bieden. Niet alleen omdat het goed voor ze is, maar ook omdat het lekker is en er vraag naar is. Daarnaast zijn er 1700 sportclubs rookvrij gemeld op de website van de Rookvrije Generatie. Op het thema alcohol gaat de naleving van verantwoord alcoholbeleid vaak goed, maar hier valt ook nog winst te behalen. Wilt u ook aan de slag met deze thema’s in uw sportaccommodatie? Ontdek woensdag 20 januari hoe eenvoudig het is om uw kantine gezelliger én gezonder te maken. U hoeft bijvoorbeeld friet en de bier tap niet uit het assortiment te halen, maar hiernaast een betere keuze bieden en deze aantrekkelijk maken. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijke keuze. Verandering roept soms weerstand op, maar we merken dat het enthousiasme groter is en dat bezoekers aangenaam verrast zijn. Lees het artikel in de Hoogeveensche courant hier

Opgeven voor deze sessie kan via: Sophia van Delden via s.van.delden@dewoldenhoogeveen.nl of 06-44405951.

Voor meer informatie over de gezondere sportomgeving kun je contact opnemen met Wineke Holtrop, onze Team:Fit coach. Mail Wineke op wineke.holtrop@teamfit.nl.

 

De specialist
Wineke Holtrop

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.

wholtrop@sportdrenthe.nl
Direct aanmelden