Masterclass Vrijwilligersmanagement

  • Assen
  • 2 November | 19:30 – 22:00

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Er is geen vereniging of stichting die zonder vrijwilligers kan! Dat geldt vast en zeker ook voor jouw club. Uit eigen ervaring weet je ongetwijfeld dat het vaak lastig is om vrijwilligers te vinden en te houden. Ook jouw vereniging kan vrijwilligers vinden en behouden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe je hier als (totale) vereniging concreet invloed op hebt én om dat ook echt te verankeren binnen de vereniging.

Masterclass Vrijwilligersmanagement

Rabobank en Sportclub Drenthe nodigen jullie club graag uit voor de Masterclass Vrijwilligersmanagement. Deze Masterclass heeft een gezamenlijke start en afsluiting met tussendoor een mogelijkheid tot persoonlijke begeleiding.

Tijdens de twee gezamenlijke sessies wordt jouw club, samen met maximaal zeven andere verenigingen, persoonlijk begeleid bij jullie specifieke vraag over vrijwilligers. Op deze manier kom je tot meer inzicht en kun je al tijdens de Masterclass concrete stappen zetten rondom het vrijwilligersthema.

Tijdens de Masterclass

  • Gaan we in op jouw uitdaging op het gebied van vrijwilligers om daar voor jouw club aan te werken;
  • Leer je met een vernieuwde blik te kijken naar hoe je omgaat met vrijwilligers binnen jouw club;
  • Leer je hoe je als vereniging aansluit bij de drijfveren van vrijwilligers;
  • Krijg je concrete tips om binnen jouw club de beste persoon voor die specifieke functie te vinden en te houden;
  • Krijg je toegang tot de online module ‘vrijwilligersmanagement’;
  • Leer je hoe je de nieuwe inzichten voor werving en behoud van vrijwilligers verankert binnen de vereniging;
  • Ontmoet je andere bestuurders om ervaringen mee uit te wisselen en van elkaar te leren

Programma

Het programma bestaat uit twee fysieke bijeenkomsten: o2 november en een nader te bepalen datum in januari 2022 bij Wielerhome Assen.

Deze fysieke bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 22.00 uur. Er is tussentijds één individuele bijeenkomst bij je eigen vereniging, afgestemd op de specifieke vraagstukken die bij jou club spelen.

Belangrijk: De meerwaarde ligt bij het ‘ontmoeten van elkaar’. Dus bij aanmelding rekenen we op de aanwezigheid van jouw club. Mocht je toch onverhoopt niet kunnen, zorg dan voor vervanging vanuit je club of anders in ieder geval voor een tijdige afmelding.

Achtergrond

Deze Masterclasses zijn een samenwerking van Rabobank, SportDrenthe en Huis Voor de Sport Groningen. Als onderdeel van het sponsorbeleid wil Rabobank, samen met haar partners NOC*NSF, Kunstbende en LKCA, verenigingen en stichtingen écht sterker maken. De coöperatieve Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en stichtingen en ziet hen als het cement van onze samenleving.

Aanmelden

DEZE BIJEENKOMST IS VOL Op 14 december is de tweede editie, klik hier voor meer informatie

Je kunt met maximaal twee personen van jouw club deelnemen aan de bijeenkomsten Masterclass Vrijwilligersmanagement. Door met twee personen in te schrijven wordt de opgedane kennis binnen jouw club beter geborgd. Deze Masterclass wordt je kosteloos aangeboden door Rabobank op basis van vol = vol.

De specialist
Paul van Dijk

Mijn naam is Paul van Dijk en ik ben sinds 2002 werkzaam als Senior Verenigingsadviseur en projectleider bij SportDrenthe. Vanuit deze functie ondersteun en adviseer ik sportverenigingen, inhoudelijk en als procesbegeleider, bij diverse onderwerpen om ervoor te zorgen dat het (nog) vitale(re) organisaties worden en blijven.

pjvandijk@sportdrenthe.nl
Direct aanmelden